Guest User

10 TIPS TIL ORDEN OG OVERSIKT I GARDEROBEN

Guest User
10 TIPS TIL ORDEN OG OVERSIKT I GARDEROBEN

Les videre for smarte råd og tips om hvordan du organiserer garderoben som en proff. Begynn et ryddigere liv i dag.

1. Tøm og vask garderobeskapet før du begynner

Når du først skal i gang med å rydde og ordne i garderoben, hvorfor ikke benytte anledningen til å vaske den ned mens den er tom? Tørk støv av alle hyller, støvsug og vask grundig slik at den er skinnende ren når du legger tingene dine på plass igjen.

2. Selg eller gi bort

Sorter ut klær du ikke bruker eller som ikke passer lenger. Selg dem på nettet eller doner til en veldedig organisasjon, så kan noen andre få gleden av noe du ikke bruker lenger.

3. Ta en gjennomgang av klærne dine

Sorter klær som trenger å fikses eller ordnes – mangler knapper, ødelagte glidelåser, klær som må sys inn eller ut. Dette kan fungere som et lite spark bak til å faktisk få gjort det som må fikses og ordnes. I tillegg består nå garderoben din bare av klær som faktisk kan brukes.

4. Rullere ut – rullere inn

Sorter klær og tilbehør som du fortsatt ønsker å beholde, men som du er litt lei av for tiden. Lagre disse i tydelig merkede oppbevaringsbokser som eksempelvis SPACEBOX, til du bestemmer deg for å rullere dem inn igjen.


5. Plasser like ting sammen

Plasser klærne dine i kategorier slik at like ting er sammen - bluser, skjorter, bukser, undertøy, tilbehør og så videre. Bruk også underkategorier som kortermet, langermet eller farge, alt etter hva du foretrekker for å holde orden. Organiserer du på denne måten blir det lettere å finne frem og letter å rydde på plass igjen.


Tips! Del opp kurvene og skuffene med innleggsbokser for å unngå sammenblanding.

6. Kombinert oppbevaring er best

Kombiner garderoben din med både hyller, skohyller, kurver, skuffer, heng og oppbevaringsbokser. Da har du mye mer fleksibilitet og har løsninger for det meste du skal oppbevare. En god hattehylle på toppen er også utmerket for ting du vil stue bort, som sesongklær, plagg du har midlertidig rullert ut, kofferter eller annet som er praktisk å oppbevare lett tilgjengelig, men ute av veien. Også her fungerer SPACEBOX utmerket, og du slipper at det du oppbevarer støver ned.

7. Plagg i system

Legg plagg i hyller, kurver eller skuffer basert på den rekkefølgen du kler på deg, eksempelvis undertøy og sokker øverst og deretter skjorte, gensere og bukser under. Tilpass plasseringen etter hvordan du kler på deg.


8. Få orden på skoene

De fleste av oss har langt flere skopar enn vi er klar over. Sørg for at du har nok oppbevaringsplass til skoene dine og organiser dem slik at du får full oversikt. Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger for sko i garderober. Her gjelder det å finne løsningene som passer for deg.


9. Praktiske kroker

Bruk kroker for å utnytte enda mer av plassen i garderoben - kroker rett inn på klesstangen er helt genialt. I stedet for å stue beltene dine i kurver eller skuffer så får du bedre oversikt ved å henge dem på egne krokrekker eller belteholdere. Det tar mindre plass og gjør det mer oversiktlig over hvilke belter du har. Det samme kan du gjøre med slips.

10. Ta vare på smykkene dine

Oppbevar smykker og tilbehør i egnede skuffer, bokser eller rett og slett pene serveringsbrett. Oppbevar serveringsbrettene med smykker og tilbehør på hyller, så har du god oversikt og lett tilgang. Det enkle er ofte det beste.


Lykke til med organiseringen av din garderobe , følger du de 10 rådene ovenfor blir det lett som en lek

UFORPLIKTENDE TILBUD

Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.

Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.

LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til.