Guest User

Garderobe for kvinnen

Guest User
Garderobe for kvinnen

Er du en av de som følger hver trend slavisk og alltid er først ute med sesongens it-plagg? Eller kanskje du er en person som egentlig ikke er så opptatt av klær og gruer deg til neste gang det oppstår behov for en shoppingrunde? Uavhengig av hvilken type du er, krever enkelte anledninger at du kler deg etter en viss kleskode. Hva trenger man egentlig i garderoben for å unngå å haste til nærmeste klesbutikk hver gang en ny situasjon dukker opp? Eller for å alltid være forberedt til neste møte, middag eller selskap?

Vi har tatt oss en prat med dyktige Isabel Dvergsdal som er avdelingsleder på Object , som ligger i underetasjen i lokalene til Vero Moda på Torgallmenningen i Bergen. Hun har jobbet med klær og mote siden hun var 14 år, og med 16 års erfaring fra klesbransjen, har hun vært med på at trender kommer og går utallige ganger. Med denne kunnskapen i bakhånd ønsker hun å dele noen tips til hva alle kvinner bør ha i sin basisgarderobe.

«En basisgarderobe er noe alle burde gå til innkjøp av. Har du en god basisgarderobe er du alltid klar for enhver anledning. Supplér heller basisgarderoben med såkalte add-on plagg som definerer din stil» - anbefaler hun.

Dette trenger du i en god basisgarderobe:


T-skjorte

«En hvit og en svart basic t-skjorte, uten print eller store logoer, er absolutt et must i garderoben. Dette er plagg som brukes ofte, så jeg anbefaler alltid å gjøre nytt påfyll til ny sesong - da de ofte blir utvasket og mister farge» - sier hun.


Skjorte

«En hvit skjorte er verdt kjøpet. De er både trendy for øyeblikket, og passer til de fleste anledninger, om det er jobb eller en penere middag. Her kan man enkelt style skjorten med et smykke eller bruke den under en genser» - nevner Isabel.  Når det kommer til lengde og fasong er det den «vanlige» penskjorten som er den mest anvendelige modellen og er lettest å style etter anledning. I de fleste butikker finner man for øyeblikket en del oversized og fargede skjorter, men dette anbefaler jeg mer som «add-on» plagg, ettersom at de er mer trend enn basis, nevner hun.

Genser

En god strikkegenser i nøytral farge passer året rundt og er fin til de fleste antrekk. Ta den utenpå en skjorte, under en blazer, eller ha den alene. Her styrer du også hvor formelt antrekket blir etter hvilken underdel du velger, om det er en jeans, dressbukse eller skinnbukse. Her kan man mixe og matche helt som man ønsker selv.

Blazer

Blazeren er et tidløst plagg som du finner i utallige fasonger, farger og materialer. Om den styles riktig kan den fort utgjøre prikken over i‘en og bidra til en gjennomført helhet i antrekket. I en basisgarderobe anbefaler jeg alle å ha minst en svart blazer. Med denne kan du gå rett fra jobb til en finere middag. Den går heller aldri av moten og gjør deg klar til enhver anledning, sier hun. Skal man pynte seg litt ekstra, kan man ta på smykker eller armbånd.

«Blazer trenden er stor nå! Hvis du allerede har investert i en svart, så kan du godt supplere med flere farger. Jeg har mange ulike farger selv, og bruker de ofte for å piffe opp antrekket litt ekstra» - sier Isabel. 


Kåpe

I tillegg til blazeren er en klassisk svart kåpe også alltid fint å ha i garderoben. Den passer til alt og kan kombineres med ulike antrekk. Dette er også et typisk plagg som passer til de fleste anledninger og er ekstra praktisk når det er kaldt og ruskete vær. Er du i tvil om hvilken jakke som passer til antrekket, er nesten alltid den sorte kåpen et sikkert valg, spesielt om den har et klassisk snitt.

Bukser

Svarte jeans er alltid en sikker vinner og passer til de fleste anledninger. Selv på dager du ikke føler deg helt på topp er en svart jeans og en t-skjorte alltid greit å hive på seg. Er du usikker på kleskoden, går du aldri feil med en svart jeans. Det viktigste her er å bytte de ut etter hvert som de blir utvasket. En utvasket og slitt svart jeans er ikke alltid like «brukervennlig» som en helsvart.

Videre er det lurt å ha en dressbukse i klesskapet. Finn en som du liker fargen og fasongen på, så har du en sikker vinner.  Om det er mulig, kjøp gjerne en matchende dressjakke til, slik at det blir en hel dress. Med dette antrekket er du klar for viktige møter og du har et pent antrekk klart til penere anledninger. Du kan selvfølgelig også bruke dressbuksen til både skjorte, t-skjorte og gensere om du ønsker en pen, men mer «relaxed» stil.

Den siste buksen som kan være greit å ha i garderoben er en jeans med en litt mørk vask. Denne pyntes bade opp og ned etter anledning og passer på de fleste arbeidsplasser.

Kjole

Den lille sorte kan være lur å ha hengende klar i garderoben. Gå til innkjøp av en sort kjole som sitter som ett skudd på akkurat deg. Passform er egentlig ikke så viktig her, det viktigste er at du føler deg vel i den og at den er tidløs. Om det er fest, bursdag eller begravelse kan dette være det perfekte plagget. Er det kaldt ute kan man gjerne ta på seg en svart strømpebukse for at den skal passe til sesongen og anledningen.

Tilbehør

Kombiner plaggene i basisgarderoben etter anledning og benytt tilbehør som smykker, øredobber og armbånd for å pynte opp eller ned antrekket.

“Add on” plagg

Hvis man har en god basisgarderobe, er det lettere å kjøpe «add on» plagg. Typisk for «add on» plagg er at dette er plagg som definerer din stil. Dette kan være alt fra trendplagg til litt mer mønstrete bluser og farger. Dette er plagg du gjerne bytter ut etter sesong og trend, mens basisgarderoben er tidløs og kan henge fast i garderoben over flere år og sesonger.  Kombinerer du basisgarderoben med «add on» plagg vil du kunne uttrykke din personlige stil. Shoppingen vil også bli letter om du bygger opp garderoben på denne måten, ettersom at du alltid har noe å sette det nye plagget sammen med.

Har du for eksempel en svart jeans og skjorte i basisgarderoben, blir en fargerik genser et perfekt «add on» plagg som også er lett å kombinere med resten av basisgarderoben.

Tips:

«Mitt beste tips for å ta vare på klærne i garderoben er å henge de på kleshenger. Henger du de opp på kleshengere rett fra vaskemaskinen, kan du unngå en del stryking. Noe må selvfølgelig strykes, men her har jeg selv investert i en håndsteamer. Et annet tips jeg har er å henge og sortere etter farge og plagg. Det gjør garderoben mer innbydende og det blir lettere å finne antrekk», sier Isabel

Da er det bare å ta seg en gjennomgang av garderoben for å se hva du har og hva du eventuelt mangler for å ha en god basisgarderobe. Håper dette har gjort det litt lettere for deg neste gang du skal ut på shopping.

Lykke til!

UFORPLIKTENDE TILBUD

Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.

Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.

LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til.