Guest User

5 ENKLE STEG FOR EN BARNEVENNLIG GARDEROBE

Guest User
5 ENKLE STEG FOR EN BARNEVENNLIG GARDEROBE

Opplever du ofte hektiske morgener, hvor alle skal ut av huset samtidig?

Hverdagen kan være en utfordring for selv de beste av oss, med trøtte barn som skal leveres i barnehage eller skole - og dårlig tid. Jakker, votter, luer og sko skal på, og det skal helst skje fort.

 Ved å organisere og tilrettelegge garderoben din kan morgenens stress forvandles til suksess med 5 enkle grep.

D4000123.jpg

1. Klesstang

Ved å montere en klesstang i barnas høyde kan de selv henge opp eller ta ned jakker og dresser etter behov. Barn har ofte gode rutiner fra barnehage hvor de selv må hente og henge på plass klærne sine, så hvorfor ikke videreføre dette hjemme?


2. Faste kurver

La luer, votter og halser få faste kurver i barnas høyde for å skape godt system og enklere tilgang for barna selv. Hva med å feste navn eller fargekoder på kurvene slik at barna enkelt vet hva som er deres kurv og hvor deres ting ligger, og hvor ting skal legges på plass igjen når de kommer hjem?

Dype trådkurver er perfekte for oppbevaring av hjelmer og annet tilbehør barna oppbevarer i inngangspartiet.

D4000102.jpg

Tips:

Benytt gjerne navn eller fargekoder på kurver og hyller slik at det blir et gjennomgående tema i garderoben og enkelt for barna å finne sine ting. Eksempel: Alle hyller og kurver med rød lapp tilhører Nora. Da finner hun enkelt frem til sine ting og hun kan lett plassere alt tilbake når hun kommer inn igjen.

3. Kroker

Kroker på klesstang er perfekt til å henge opp sekker, bagger eller annet tilbehør. Slik kan barna selv passe på å få med seg det de trenger på skolen eller barnehagen. Man unngår også at de blir slengt rundt i gangen og skaper unødvendig kaos. Ved at sekker får fast krok i skapet vet man alltid hvor de er og man får bedre orden på barnas tilbehør.


4. Skohylle

Plasser de skoparene som blir mest brukt på faste skohyller. Barn kan gjerne få de nederste hyllene slik at det blir enkelt å hente skoene sine selv. Her kan det være lurt å passe på hvilke sko som får plass i denne hyllen, slik at det blir enkelt for barna når de skal finne frem og at hyllen ikke er full av sko som ikke kan brukes i hverdagen



Tips:

Skal man gjøre det enklere for barna må vi voksne legge til rette ved å bytte ut klær etter sesong og ta hyppig gjennomgang av jakker, sko og tilbehør som har blitt for lite eller ødelagt.



5. Gode rutiner

Sist, men ikke minst er gode rutiner nøkkelen til en harmonisk hverdag og et ryddig inngangsparti. Tar man seg tid til en gjennomgang med barna om hvor de finner sine ting er det lettere for dem å holde orden selv og vedlikeholde det gode systemet du har startet. Kanskje ser de selv hvor kjekt det er å alltid ha kontroll over hvor sekken befinner seg?



Gjennomfører du de 5 nevnte trinnene håper vi at du får et ryddigere liv og en mindre stressende morgen

Da er det bare å ønske deg lykke til!


UFORPLIKTENDE TILBUD


Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.


Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.


LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til