LEBA

View Original

GARDEROBEMAGI

Med 3-spors skinnesett får du litt garderobemagi! En stor forskjell - for en liten pris!

Bruker du 3-spors skinnesett på 3, 5 eller 6-skyvedørs oppsett, får du maksimal fleksibilitet på skyvedørsgarderoben. Les videre for å lære mer om denne lille hverdagsmagien.

 

Hva er 3-spors skinnesett?
LEBA sine skyvedørsfronter kjører i spor, med en takskinne i taket og en gulvskinne på gulvet, som vi kaller for skinnesettet. Som standard leveres 2-spors skinnesett, som er inkludert i prisen på våre skyvedører. Et 2-spors skinnesett kan brukes for alle antall skyvedører, men kan ved noen oppsett gi mindre fleksibilitet fordi man får kun åpnet en mindre del av fronten samtidig.

 

Når bruker man 3-spors skinnesett?

Oppsett som gir mer fleksibilitet med bruk av 3-spors skinnesett er 3, 5 eller 6 skyvedører.

- Ved 3 skyvedører og 2-spors skinnesett så får man åpnet inntil 1/3 av fronten, mens man ved 3 skyvedører og 3-spors skinnesett får åpnet inntil 2/3 av fronten.

- Ved 5 skyvedører og 2-spors skinnesett så får man åpnet inntil 2/5 av fronten, mens man ved 5 skyvedører og 3-spors skinnesett får åpnet inntil 3/5 av fronten.

- Ved 6 skyvedører og 2-spors skinnesett så får man åpnet inntil 3/6 av fronten, mens man ved 6 skyvedører og 3-spors skinnesett får åpnet inntil 4/6 av fronten.

Pass på dybden!
Et 2-spors skinnesett bygger 81 mm i dybden, mens et 3-spors skinnesett bygger 120 mm i dybden. Du trenger altså 39 mm ekstra dybde for å få plass til 3-spors skinnesett.

LEBA anbefaler 50 mm klaring mellom skinnesettet for skyvedørsfronten og garderobeinnredningen. Minimum klaring mellom skinnesettet for skyvedørsfronten og garderobeinnredningen er 20 mm. Har man tilgjengelig dybde, kan klaringen gjerne være over 50 mm.

Bruker du garderobeinnredning med 522 mm dybde, så anbefaler vi en tilgjengelig dybde på 692 mm, og minimum 662 mm, for å bruke 3-spors skinnesett. Har du mer, så er det bare supert!

Bruker du garderobeinnredning med 422 mm dybde, så anbefaler vi en tilgengelig dybde på 592 mm, og minimum 562 mm, for å bruke 3-spors skinnesett. Og som sagt, har du mer så er det bare supert.

Formelen er altså slik:
Dybde på innredning + dybde på skinnesett + klaring = total dybde.

Husk å ta hensyn til eventuelle hindringer som øker dybden, som eksempelvis listverk, kontakter, ledninger, skjevheter i vegg eller gulv, eller tilsvarende.

Er du usikker, så er vi hos LEBA klare til å hjelpe deg!

For mer informasjon om dybde på skyvedørsgarderobe, kan du lese denne artikkelen.

Se vårt store utvalg av møbelinnredning til garderobe, på EOS møbelinnredning, NOOR møbelinnredning, STRADA møbelinnredning, og ROLLER trådkurvinnredning. Alle møbelinnredninger fra LEBA håndlages i fabrikken på Sunnmøre, basert på dine mål og ønsker.

Farger
LEBA leverer 3-spors skinnesett i hele 5 forskjellige farger, tilpasset omrammingen på skyvedørene. Disse er sølv, hvit, sort, messing og bronse. Det vanlige er at skinnesettet har samme farge som omrammingen på skyvedørene, men det er naturligvis mulig å velge andre farger på enten takskinne eller gulvskinne om man skulle ønske det. Dette kan du snakke med en av våre dyktige spesialister om.

 

LEBA anbefaler også anslag!
Å ta med anslag til din nye garderobe er med på å skape den berømte prikken over i’en. Med anslag fremstår garderobeløsningen som komplett, og gjør en stor forskjell visuelt – spesielt ved overgangen mellom gulvlister og skyvedørene. Les mer om denne lille men viktige detaljen her!

 

LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge. Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!