Guest User

4 SMARTE BRUKTKJØP SOM GJØR HØSTGARDEROBEN LITT MER BÆREKRAFTIG

Guest User
4 SMARTE BRUKTKJØP SOM GJØR HØSTGARDEROBEN LITT MER BÆREKRAFTIG

Høsten har meldt sin ankomst, og i år som alle andre år løper mange av oss til nærmeste kjøpesenter for å sikre seg de nyeste høsttrendene. Strikk, vest, jakker og nye boots må til for å holde tritt med de siste trendene. Fastfashion er med på å holde liv i de fleste kleskjeder og klærne flyr ut av butikkhyllene i ett med sesongskiftene. I år er det strikk, skinn, jeans og kraftige boots som er tingen - men om vi tenker oss litt om har vi kanskje sett en variant av akkurat de samme klærne før? Det kan være forrige høst, for 5 eller 10 år siden, for ofte kommer tidligere trender tilbake igjen.

De fleste store kleskjedene har tatt steg i riktig retning for å bedre sine klimaavtrykk. Innføring av blant annet sustainable collection og overgang fra plastposer til papirposer er bare noen av de tiltakene som er gjort. Klesgiganten HM er en av kjedene som har innført klesdunker i egne butikker hvor du kan levere inn slitte eller ødelagte klær, som så reproduseres til nye.

unsplash-image-TS--uNw-JqE.jpg

Når klesprodusentene har tatt i et tak, må vel vi som forbrukere følge etter?

Men, er det mulig å være trendy og klar for hver sesong, samtidig som man tenker bærekraftig?

Tips: Hvorfor ikke kjøpe sesongens it–plagg brukt? Sjekk Tise, Finn.no, Marketplace eller bruktbutikker. Der kan du finne mange skatter som kan få et nytt liv hos deg.

Her er 4 tips til plagg som er minst like fine brukt som nye.

unsplash-image-P0W27GRvyww.jpg

• Skinnjakke:

Er du på utkikk etter en jakke i ekte skinn kan det fort ende opp med å koste en liten formue. Skinnjakker eller skinnprodukter har lang levetid om de behandles på riktig måte, og blir gjerne bare finere jo mer du bruker dem. Dette gjør at skinnjakker er et perfekte second hand kjøp. En av fordelene med å kjøpe skinnjakken brukt er at noen allerede har gått inn jakken for deg, og du slipper å gjør den jobben selv. Du har også et helt annet utvalg i bruktmarkedet, og kan fort finne en jakke med særpreg, som du ikke finner i butikkene. I tillegg sparer du både miljøet og penger.

  • Jeans

    Jeanstrendene varierer fra år til år, og skinnyjeans har regjert motebildet lenge. De siste sesongene har vi derimot sett trender hvor jeans med straight, flare, regular og widefit triumferer i motebildet igjen. Dette åpner opp et hav av muligheter for bruktkjøp, ettersom dette er jeanstrender som kommer tilbake fra 70 og 80 tallet. Jeans har ofte god kvalitet og lang levetid, noe som gjør at jeans også er et fint produkt å kjøpe brukt. Finner du en Levis 501 på bruktmarkedet gjør du et godt kjøp, siden den er like populær nå som den gangen den ble lansert i markedet.

     

  • Vesker


    Vesker har ofte en svært høy prislapp, spesielt om du er på utkikk etter et spesielt merke. I likhet med de andre produktene nevnt i denne artikkelen, er vesker gjerne laget av kvalitetsmaterialer og har derfor lang levetid. Merker som Gucci og Chanel er svært populærere og de står høyt på ønskelisten hos mange. Vesker bytter man gjerne ut med en ny lenge før vesken er utslitt, og derfor er disse perfekt å kjøpe second hand. Søker du etter et spesielt merke eller en spesifikk modell, finner du garantert mange brukte alternativer.

unsplash-image-pFLNV4gkXsc.jpg

• Selskapsklær:

Kjoler og dresser er ofte klær som blir kjøpt inn til en bestemt anledning. Skal du på julebord, sommerfest eller i bryllup er det fristende å pynte seg litt ekstra for anledningen - og kjøpe noe nytt. Det som er fellesnevneren her, er at man ofte bruker plaggene bare noen få ganger før de byttes ut. Dette gjør at klærne i denne kategorien nesten er helt ubrukt når de legges ut for salg. Her kan man finne mange skatter, og det er stor mulighet for å finne plagg med særpreg. I tillegg til å spare penger på å kjøpe kjolen brukt, slipper du å bekymre deg for at hele vennegjengen kommer i samme kjole i neste bryllup.



Vi håper å ha gitt deg litt inspirasjon til å ta en titt i bruktbutikker både på nett og i fysisk butikk. Det er mange skatter å finne der ute, og det er utallige muligheter til å skape seg en unik garderobe med plagg som få andre har - på en måte som er bra både for miljøet og lommeboken.


Lykke til med jakten!



UFORPLIKTENDE TILBUD


Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.

Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.

LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til.