Guest User

5 ENKLE TIPS FOR Å ORGANISERE GARDEROBEN

Guest User
5 ENKLE TIPS FOR Å ORGANISERE GARDEROBEN

Kanskje du endelig har gått til innkjøp av drømmegarderoben? Eller du har flyttet inn i et nytt hjem hvor det allerede står garderober klar for å fylles?

Mange drømmer om store fine garderober som kan romme alt fra klesplagg til sko og tilbehør, men når drømmen først går i oppfyllelse, viser det seg ofte at man ikke helt har planlagt hvordan det bør organiseres for å dekke akkurat dine behov.

Drømmen er jo ofte at med en stor og fin garderobe går morgenen som en drøm, hvor dagens antrekk henger klart eller at klessorteringen skal heves til et nytt nivå - hvor alt bare faller på plass av seg selv. Vel, denne drømmen er absolutt (nesten) oppnåelig, men for at den faktisk skal gå i oppfyllelse må planlegging og grunnarbeidet på plass først.

Som vi allerede vet, så er vi alle forskjellige og det finnes ingen fasit på hvordan ting skal plasseres i en garderobe, men noen tips på veien kan være greit å ha. Her kommer 5 enkle tips for å organisere garderoben.

Heng

Skjorter, kjoler og dressjakker er fine å ha hengende i garderoben. På den måten unngår du rynkete klær og du har hele tiden oversikt over hva du har. Heng gjerne klærne etter kategori som «skjorter» og «dressjakker». Ønsker du ekstra god oversikt over garderoben din sorterer du i tillegg hver kategori etter farge. Start med hvit og jobb deg bakover til de mørkeste fargene. Starter du alltid med hvit til venstre er det ekstra lett å se hvor neste «kategori» begynner, fordi de alltid starter med de hvite plaggene.


Åpne hyller

Åpne hyller kan brukes til det meste, enten du ønsker å ha pene sko til «utstilling», oppbevaring av vesker eller pynte de med interiør for et lekkert uttrykk. Har du derimot liten plass til oppbevaring kan de åpne hyllene gi deg god oversikt. Skal du oppbevare klær i åpne hyller anbefaler vi gjerne kraftige strikkegensere som er lett å brette og stable oppå hverandre uten at de faller. Benytter du hyllene til større plagg er det letter å holde orden over tid ettersom at de holder på «brettekantene» lengre. Bukser er også fine å brette i de åpne hyllene, ettersom at de er lett å stable oppå hverandre.

Møbelskuffer

Møbelskuffer er også veldig allsidige og her kan de fleste eiendelene dine oppbevares. Fordelen med møbelskuffer er at alt du oppbevarer her ligger «skjult» for det blotte øyet. Det er derfor vanlig å bruke skuffene til de mer intime plaggene, som bh-er og truser. Møbelskuffer er også fine til å oppbevare t-skjorter og tynne gensere. Plasserer du de med brettekanten opp kan du se alt som ligger i møbelskuffen og du unngår å miste oversikt.




Tips: Legg brettekanten på t-skjorter og tyne gensere oppover, på den måten ser du alltid hva som er i skuffen og du unngår å miste oversikt!



Bukseheng

Om du har en jobb som krever pene klær som dressbukse eller skjørt kan bukseheng være nøkkelen til å alltid se fresh og velstelt ut. Det er mange som har bukser med press som er viktig å vedlikeholde så den ikke forsvinner. Henger du buksen etter presskanten tar du bedre vare på buksen og plagget holder seg fint lenger. Husk at det er ofte begrenset plass på buksehenget, så her er det lurt å prioritere hvilke plagg som skal få plass her, og hvilke som skal brettes.

Tilbehør

Tilbehør som smykker, klokker, slips, armbånd og ringer kan være vanskelig å holde styr på og man ender ofte opp med å miste noe. En god løsning for å oppbevare tilbehør er å dele av en møbelskuff eller hylle og lage plass til de forskjellige tilbehørene. Ved å putte filtbokser eller annen type inndeling i eksempelvis øverste møbelskuff, får du flere avdelinger som kan romme forskjellig tilbehør. Får tilbehøret i tillegg fast plass i hver avdeling er det lett å finne og legge på plass igjen når du skal ta det av.


Følger du de enkle tipsene ovenfor blir det lett å organisere drømmegarderoben og det er mulig at hverdagen blir enda litt bedre.

Lykke til med organsieringen!



UFORPLIKTENDE TILBUD

Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.

Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.

LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til.